Etkinlik & Life Style

Ege Bölgesi’nde Doğal Yaşam ve Tarihi Yapılar: Keşfedilmeyi Bekleyen Rotalar

Ege Bölgesi’nde Doğal Yaşam ve Tarihi Yapılar: Keşfedilmeyi Bekleyen Rotalar

#ege #kampçılık #karavan #doğalyaşam #tarihiyapılar

Doğanın ve tarihin mesken tuttuğu topraklar: Ege Bölgesi. İzmir’den Manisa’ya Muğla’dan Kütahya’ya kadar birbirinden özel sekiz şehrin bulunduğu Ege, kendisine özgü tarihi ve doğasıyla kültür beşiği adeta. Ege’de gezilecek yerler, kamp rotaları, tarihi yapılar ve sahiller gibi keşfedecek sayısız durak bulunuyor. O halde vakit kaybetmeden Ege rotaları turumuza başlayalım.

Ege’de Kamp Alanları

Ege Bölgesi yeşilin ve mavinin ortaklığıyla gezginler için bir cennet adeta. Kilometre başında çadır atıp dinlenebileceğiniz alanlar, seyir tepeleri ve tarihi yapılar bulunuyor. Motosikletle Ege turu için yola çıktıysanız seyahatiniz beklediğinizden daha uzun sürebilir. Hazırladığımız Ege’de kamp alanları listesi ise işinizi biraz kolaylaştırabilir.

Ege Çadır Kamp Alanları

blankEge rotaları içerisinde kamp yapılamayacak tek yer şehir merkezleridir belki de. Bölgeye giriş yaptıktan ve doğanın büyüsüne kapıldıktan sonra ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Uçsuz bucaksız ormanlar, masmavi sular ve şehri ayaklar altına alan manzaralar… Ege çadır kamp alanları arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız işte bizden size birkaç lokasyon önerisi. İlk durağımız her ne kadar lüks tatilleriyle ünlü olsa da kampçıların uğrak noktalarından biri olan Alaçatı. İzmir’in Çeşme bölgesinde yer alan tatil beldesi tertemiz kumsalı ve doğasıyla son yıllarda çadır kampı için sıklıkla tercih ediliyor. Delikli Koy ve Kleopatra Koyu ise çadır kurabileceğiniz en popüler lokasyonlardan.

Ege’nin çadır kampı için elverişli olan bir diğer şehri ise, Muğla. Çam ormanları ve masmavi sularıyla bir doğa harikası olan Muğla özellikle orman kamplarıyla ünlü bir şehir. Ormanda çadır kampı deneyimi yaşamak için tercih edebileceğiniz en popüler işletme ise Akyaka Orman Kampı. Serin sulardan yana olanlar içinse Darboğaz, Kargı Koyu, Palamutbükü ve Ölüdeniz çadır kamp alanlarını örnek verebiliriz. Ege çadır kamp alanları arasında popüler olan diğer bölgeler ise şöyle: Balıkesir – Ayvalık & Cunda Adası, İzmir – Eski Foça & Seferihisar, Muğla – Kabak Koyu & Kayaköy, Aydın – Kuşadası.

Ege Karavan Kamp Alanları

blankDoğanın ve tarihin beşiğinde yer alan Ege bölgesi, Türkiye’nin “roadtrip” için en elverişli toprakları. Bir yandan imparatorlukların bıraktığı miraslar, bir yandan doğanın sunduğu bin bir türlü güzellik. Güzel bir çalma listesi de oluşturduysanız araba yolculuğunu başlatabiliriz. Tabi bu kez evimizi de yanımızda götürüyoruz. Ege karavan kamp alanları arasında ön plana çıkan ilk şehir Ölüdeniz, Marmaris ve Fethiye ile rotaları çeşitlendiren Muğla. Kamp alanları ve şehir merkezinin oldukça yakın olduğu Muğla’da uzun sürüşler yapmadan ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Kabak Koyu Kamp Alanı ve Çubucak Orman Kampı Alanı ise kamçıların uğrak noktalarından birkaçı.

Ege karavan kamp alanları arasında ön plana çıkan ikinci şehir ise Kuşadası ile listelere giren Aydın. Kuşadası, Ege rotaları içerisinde en özel tatil lokasyonlarından biri olarak kabul ediliyor. Kendisine özgü doğası ve kültürü ile konuklarına unutulmaz bir deneyim sunan ada, ücretli – ücretsiz birçok kamp alanına sahip. Ayrıca beldede Zeus Mağarası, Küçükada Kalesi, Dilek Yarımadası Milli Parkı ve Meryemana Evi gibi turistik bölgeler de bulunuyor. Gökçeada’da bulunan Kefalos Kamp Alanı, Cunda Adası’ndaki Ada Camping ve Gökova Azmakbaşı Kamp Alanı ise karavan turizmine katkı sağlayan özel yerlerden birkaçı.

Ege Sahil Kamp Alanları

blankEge bölgesi İzmir, Aydın ve Muğla boyunca uzanan sahil şeridi ile sahil kampının uğrak noktaları arasında yer alıyor. Mavi bayraklı plajlarıyla eşsiz manzaralara sahip olan Ege’nin favori sahil kamp alanı ise Gökova Körfezi. Masmavi plajların bulunduğu bölgede çadır kurabileceğiniz sayısız plaj ve koy yer alıyor. İncekum Koyu, Akbük, Çökertme Koyu ve Akyaka Plajı ise Gökova’nın favorilerinden. Ege sahil kamp alanları ile ünlü bir diğer şehir ise Aydın. Motorla Ege turu yaparken yolunuz Aydın’a düşerse şehirden çıkmak biraz zorlaşabilir. Doğasıyla kendisine hayran bırakan Aydın’ın en çok tercih edilen sahil rotaları ise şöyle: Sevgi Plajı, Güzelçamlı Milli Parkı, Bafa Gölü ve Dilek Yarımadası.

Ege sahil kamp alanları arasında hakimiyetini kurmuş olan İzmir, kamp tutkunlarına sayısız alan tanıyor. Foça’da yer alan İngiliz Burnu muhteşem günbatımı manzarası eşliğinde denizi izleyebileceğiniz özel bir lokasyon. Hiçbir tesisleşme olmadığı için de doğanın insan eli değmemiş bir parçası aslında. İkinci rotamız ise doğasıyla beyaz perdelere kadar taşınan Urla. Beldede yer alan Demircili Koyu ise cam gibi suyu ve sakin atmosferi ile sahil kampı için tercih edebileceğiniz benzersiz bir doğa harikası. Foça Sazlıca plajları, Menderes Kalemlik Orman Kampı, Çeşme Tanay Tabiat Parkı ve daha birçok bölge… Mayo, plaj havlusu ve güneş gözlükleri tamamsa sahil kampı için hazırsınız.

Ege’de Gezilecek Yerler

Ege kamp alanları arasında favorileri listeleyerek konaklama işini çözdük. Peki, ya Ege’de gezilecek yerler? Motorla Ege turu kaldığı yerden devam ediyor. Bölgenin tarihi dokuları ve turistik merkezleri arasında kısa bir yolculuğa çıkalım. İşte kamp tatilinde ziyaret edebileceğiniz Ege rotaları.

İztuzu Plajı

Ege sahil kamp alanları arasında da oldukça popüler olan İztuzu Plajı, Köyceğiz Gölü ve Akdeniz suları arasında yer alıyor. Tatlı ve tuzlu suyun karıştığı İztuzu, bu özelliğiyle Türkiye’nin en özel plajlarından biri. Yaklaşık 4.5 kilometre uzunluğundaki plaj, altın rengi kumları ve berrak suları ile eşi benzeri bulunmayan bir bölgeyi kaplıyor. Muğla Ortaca’ya bağlı olan İztuzu, Caretta Caretta’larıyla ünlü olduğu için Kaplumbağa Plajı olarak da biliniyor.

Kaunos Antik Kenti

Muğla sınırları içerisinde yer alan Kaunos Antik Kenti’nin ticari açıdan önemli bir liman kenti olduğu biliniyor. Kentin kurucusu ise Miletos’un oğlu Kaunos. Dalyan’dan görülen kaya mezarları ile ün kazanan şehrin mezar bölgesinin M.Ö. 4. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Liman olarak Sülüklü Göl’ü kullanan Kaunoslular bölgeye birçok tarihi yapıyı miras olarak bırakmış. Akropol, tiyatro, heykeller, kaideler, çeşmeler ve çok daha fazlası… Antik kent, merkezi konumu nedeniyle Ege motosiklet rotaları arasında da oldukça popüler.

Saklıkent Milli Parkı

Saklıkent Kanyonu ismiyle de bilinen milli park, Antalya – Muğla sınırında yer alıyor. Eşen Çayı’nın bir kolu olan Karaçay’ın oluşturduğu kanyon, özellikle ekstrem doğa sporlarını seven kampçılar tarafından tercih ediliyor. Endemik bitkileri ve ormanlık alanıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip olan bölgede kış aylarında kayak yapılabiliyor. Parkın favori etkinliği ise üç farklı parkur seçeneği bulunan rafting. Ege’yi, kampçılığı ve su sporlarını bir arada deneyimlemek için rotanızı Saklıkent Milli Parkı’na çevirebilirsiniz.

Hz. Meryem Ana Evi

İzmir Selçuk’ta yer alan Hz. Meryem Ana Evi, Bülbül Dağı üzerinde bulunuyor. Meryem Ana’nın son günlerini bu evde geçirdiği düşünülüyor. Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen evde her yıl Ağustos ayının 15. gününde anma törenleri ve ayinler düzenleniyor. Selçuk merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan yapı, Katolik rahibe Anne Catherine Emmerich’in rüyaları takip edilerek keşfedilmiş. Mistik ve dini ögeleriyle bir hayli dikkat çeken Meryem Ana Evi, Efes yapılarını gezerken atlamamanız gereken değerli bir yapı.

Doğa ve tarihin vatanında, Ege rotaları arasında savrulurken soluklanmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Biranızdan büyük bir yudum alabilmeniz için Köpüürt tatil boyunca yanınızda. Özel tasarım ürünler ve çok daha fazlası için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız