Etkinlik & Life Style

Glamping Nedir? Nasıl Yapılır?

Glamping Nedir? Nasıl Yapılır?

#glamping #türkiye #tatil

Son yılların popüler tatil konsepti glamping nedir? Glamour (büyüleyici) ve camping (kamp) kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ‘’glamping’’ terimi aslında daha ihtişamlı kamp maceralarını tanımlamak için kullanılıyor. İmkanların daha geniş olduğu glamping etkinliklerinde lüks otel konaklamalarını andıran bir tatil deneyimi sunuluyor. Türkiye glamping alanları birçok alternatifiyle farklılaşıyor. Peki glamping turizmi nedir?

Glamping Turizmi Nedir?

Glamping turizmi nedir sorusunu 21. yüzyılın teknolojik gelişmeleri ve lüks arayışıyla bir gelenek haline gelen, özellikle turistlerin dikkatini çeken bir konaklama alternatifi olarak cevaplayabiliriz. Neredeyse bir otel konforu sunan glamping tesislerinin en güzel yanı ise doğanın tüm imkanlarından faydalanmak. Hem doğayı hissetmek hem de konforundan ödün vermek istemeyenlerin favorisi olan glamping tatilleri son yıllarda Türkiye’de de tercih ediliyor. Modern dönemin ihtiyaçları ve beklentileriyle yeniden tasarlanan glamping kamp alanları; çadır, karavan ve bungalov ev alternatifleriyle hizmet veriyor. Konseptin en sevilen yanıysa konuklara sağlanan sınırsız imkanlar.

Glamping ile Kamp Arasındaki Farklar Nelerdir?

blankLüks kampçılık olarak tarif edilen glamping tatilinde en büyük fark tabii ki de konaklama alanlarında bulunan imkanlar. Peki bu imkanlar neler? Geleneksel kamp kültüründe konaklama için çadırların bireyler tarafından taşınması gerekiyor. Fakat glamping tesislerinde hazır kurulmuş çadırlar, konforlu karavanlar ya da bungalov evler bulunuyor. Tabii her şey konaklama alanıyla bitmiyor. Uyumak için tulum, mat, kamp ocağı, aydınlatma gereçleri, katlanabilir sandalyeler, masa ve çok daha fazlası. Tüm bu ihtiyaçlar glamping kamp alanları içerisinde hazır olarak ziyaretçilerini bekliyor. İnternet, tuvalet, banyo ve elektrik gibi önemli ihtiyaçlarsa her glamping tesisinde bulabileceğiniz önemli ihtiyaçlardan birkaçı.

Glamping Nasıl Yapılır?

Sınırsız imkanların, lüksün ve doğanın kucaklaştığı glamping kamp alanları, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Peki glamping nedir? Nasıl yapılır? Glamping, Avrupalı ve Amerikalı gezginler tarafından 1900’lü yıllarda icat edildi. Afrika safari çadırlarını kişisel ihtiyaçlarına göre dekore eden gezginler, İran halılarından divanlara kadar pek çok eşyayı çadırlara yerleştirerek ‘’lüks kamp’’ kültürünü başlattı. Konuklarına 5 yıldızlı otel konforu sunan glamping çadırları, tesis alanlarında kurulu olarak hizmet veriyor. Bireysel çabalarla da oluşturulabilen lüks kamp ortamları çok zahmetli olduğundan fazla tercih edilmiyor. Kamp severler bunun yerine kişisel bavullarını hazırlayarak glamping tesislerine doğru yola çıkıyor. Doğayı ve lüksü bir arada deneyimlemek isterseniz Türkiye’de glamping yerleri listemize göz atabilirsiniz.

Türkiye Glamping Alanları

Glamping kamp alanları açısından oldukça zengin olan Türkiye, kamp severlerin ziyaret edebileceği birçok tesise ev sahipliği yapıyor. Büyüleyici manzaralar eşliğinde lüks çadır kampı yapabileceğiniz birkaç işletmeye göz atmaya ne dersiniz? İşte en popüler Türkiye glamping alanları.

1) Perdue Fethiye

Muğla, Fethiye’de yer alan Perdue Hotel glamping deneyimini tadabileceğiniz büyüleyici bir işletme. Faralya bölgesinde yer alan Perdue, orman ve deniz manzaralı suit odalarıyla hizmet veriyor. Tesiste güneşlenme terası, açık havuz ve restoran alanları bulunuyor. Ahşap iskelede konumlanan safari çadırlarıyla unutulmaz bir glamping deneyimi vadeden Perdue Hotel’de klima, spa küveti, masaj ve bireysel bahçe hizmetleri de sunuluyor. Ayrıca tesis üzerinden yoga, yamaç paraşütü, dalış, tekne turu ve kano gibi aktivitelere ulaşmak da mümkün.

2) Dome Glamping

Türkiye’de glamping yerleri listesinin yıldız ismi: Dome Glamping. İzmir’in Foça ilçesinde hizmet veren Dome Evleri doğa, lüks ve sanatın kucaklaştığı benzersiz bir tesis. Öyle ki işletmedeki tüm odalar dünyaca ünlü ressamların isimleriyle adlandırılmış: Dali, Picasso, Da Vinci, Klimt, Michalengelo, Raphael. Kristali andıran ikonik görünümüyle Türkiye’nin en popüler glamping tesisleri arasında yer alan Foça Dome; özel banyo, özel teras, ütü hizmeti, sınırsız wi-fi, klima ve çamaşır yıkama hizmeti gibi olanaklar da sunuyor. İşletmenin en sevilen yanıysa ay ışığında akşam yemekleri servis eden birinci sınıf restoran hizmeti.

3) Adaperest Glamping

Çanakkale, Bozcaada’da yer alan Adaperest Glamping, şehir hayatından bunalan doğa sever bir çift tarafından kuruldu. İkilinin kendi emekleriyle inşa ettiği işletme bugün kamp tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Bozcaada merkezine 4 km uzaklıkta bulunan Adaperest, yerleşik karavanda konaklama imkanı sunuyor. 3 yatak ve 1 banyonun bulunduğu karavanda 4 kişinin konaklamasına izin veriliyor. Şehrin en çok rağbet gören tesislerinden biri olan Adaperest’te unutulmaz bir glamping deneyimi yaşamak için elinizi çabuk tutun.

4) Longosphere Glamping

Türkiye’de glamping yerleri rotamızı Kırklareli’nin longoz ormanlarına doğru çeviriyoruz. Şehrin saklı cenneti İğneada’da bulunan Longoz Ormanları Milli Parkı, Longosphere Glamping’de ziyaretçilerini ağırlıyor. Lüks kamp deneyimini doyasıya yaşayabileceğiniz işletme, longoz ormanları ve göllerle çevrelenmiş büyüleyici bir konuma sahip. Sincap ve kaplumbağa çadırlarında konaklama imkanı sunan Longosphere’de minibar, klima, özel banyo ve bahçe takımı gibi hizmetler bulunuyor. Tesisin en güzel yanıysa gece yıldızları odanıza taşıyan panoramik tavan. Longosphere’de ATV safari, kano turu, trekking ve bisiklet turu gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.

5) Pallet Glamping

Türkiye glamping alanları denildiğinde İstanbul’a değinmemek olmaz. İstanbul’un en büyük glamping tesislerinden biri olan Pallet Glamping,  50 hektarlık orman arazisi içerisinde yer alıyor. Tesiste butik otel, çadır, karavan ve villa gibi çeşitli konaklama alternatifleri bulunuyor. Modern mobilyalarıyla konforlu bir yaşam alanı sunan Pallet, Şile Ulupelit’te yer alıyor. Restoran, açık hava sineması ve trekking rotası tesisin öne çıkan hizmetlerinden sadece birkaçı. Glamping için Pallet’te konaklamayı tercih edecekseniz meşhur köy kahvaltısını tatmayı ve fidan dikim alanına katkıda bulunmayı da unutmayın.

6) Bonjuk Bay

Muğla, Marmaris’te hizmet veren Bonjuk Bay, glamping için tercih edebileceğiniz eşsiz bir işletme. Kendisine özgü kurallarıyla sadece yaşayanların hissedebildiği Bonjuk Bay, film setini andıran atmosferiyle herkesi kendisine hayran bırakmayı başarıyor. İşletmede izinsiz sosyal medya paylaşımı yapmamak, gong sesini duyduğunuzda yemek masasının başında toplanmak gibi bir dizi kural bulunuyor. Tamamen özel bir koyda bulunan Bonjuk Bay’de konaklamak için özel bir form doldurmanız gerekiyor.

Marmara’dan Akdeniz’e kadar uzanan 6 farklı glamping kamp alanları ve tesislerini sizler için listeledik. Birlikte ‘’Glamping nedir?’’ sorusuna cevap aradık. Lüks kamp kültürünün kurallarına ve geleneksel kamp karşısındaki farklarına değindik. Tüm bunlar ışığında en popüler Türkiye glamping alanları hakkında detaylı bir liste hazırladık. Hem doğayı hem de konforu bir arada hissetmek isteyenlerdenseniz tatil için listedeki glamping tesislerinden birini tercih edebilirsiniz. Tüm ihtiyaçlarınız tesisler tarafından sağlanacağı için yapmanız gereken tek şey kişisel eşyalarınızı içeren bir tatil bavulu hazırlamak. Serin akşamlar için hoodie, sahilde güneşlenmek için plaj havlusu ve uzun yürüyüşler için cap şapka.

Aradığınız tüm ürünler ve çok daha fazlası için mağaza bölümünü incelemeyi unutmayın. Tatil boyunca biranızdan alacağınız her bir yudumda Köpüürt yanınızda!

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız